KyokushinRyu, Παγκρατιο Αθλημα, Αυτοαμυνα, Γυμναστική, Ενδυναμωση..

KyokushinRyu, Παγκρατιο Αθλημα, Αυτοαμυνα, Γυμναστική, Ενδυναμωση..
Πολλά παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα οφέλη των πολεμικών τεχνών από μικρή ηλικία, ωστόσο πολλα εγκαταλείπουν μεγαλώνοντας, την άσκηση στις πολεμικές τέχνες, προκειμένου να συμμετάσχουν στον λεγόμενο σχολικό αθλητισμό. (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλευ, κλπ)
Παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν αρκετά και σημαντικά διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από τα ομαδικά αθλήματα, το μοντέλο αυτό, ευνοεί μόνο τα παιδιά με μεγαλύτερη σωματική ανάπτυξη ή ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες, και αποξενώνει τα αδύναμα ή τα λιγότερο ταλαντούχα παιδιά.
Οι προπονητές αυτών των αθλημάτων, λόγω του ότι έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη αριθμητικά προσφορά αθλητών/παικτών, διαλέγουν για την ομάδα τους πιο επιδέξιους και πιο ισχυρούς. Αυτό οδηγεί, αφενός σε μεγάλη ανισότητα μεταξύ των παιδιών, αφετέρου στεναχωρεί όσους μένουν στον πάγκο ή δεν επιλέγονται.
Στις πολεμικές τέχνες, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Φυσικά κάποια παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες ή αυξάνουν τις σωματικές τους ικανότητες νωρίτερα από άλλα, αλλά το κάθε παιδί προχωρά και αξιοποιεί συνεχώς τις δυνατότητες του.
Από την άλλη, δεν υπάρχει δάσκαλος των πολεμικών τεχνών που δεν έχει προσωπική εμπειρία από παιδιά που ενώ ξεκινούν με μειωμένα αθλητικά χαρακτηριστικά όπως δύναμη, ταχύτητα, αντιληπτική ικανότητα, θάρρος κλπ, καταλήγουν με τον καιρό να είναι ανάμεσα στους ικανότερους μαθητές της σχολής.
Εγγραφες καθημερινά ολο το χρόνο!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Kyokushin είναι ένα σύστημα καράτε πλήρους επαφής χωρίς προστατευτικά.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ